Tehnična podpora   Pred nakupom
 Košarica
01 77 77 888
Delavniki 8:00 - 20:00
01 77 77 866
Delavniki 8:00 - 20:00
 
podpora@domovanje.com
Vsak dan 8:00 - 20:00
nakup@domovanje.com
Vsak dan 8:00 - 20:00
 
 

Prijavite se na naše e-novice:


Zaradi nadzora delovanja strežnikov vaše spletne strani delujejo tudi v izjemnih situacijah


Konec aprila je naš naročnik doživel nekaj, kar si zagotovo želite vsi: zaradi nastopa v priljubljeni televizijski oddaji je njegovo spletno stran naenkrat obiskalo skoraj 30-krat več obiskovalcev kot običajno.


Naročnikova spletna stran gostuje na deljenem strežniku in je običajno le povprečno obiskana. Tisti večer pa se je v nekaj minutah stran obiskalo skoraj 30-krat več obiskovalcev kot običajno, za več kot 10-krat se je povečal promet, stran pa je posledično preobremenila strežnik.

V reševanje se vključita sistem za nadzor delovanja strežnikov in dežurni tehnik


Preobremenjenost strežnika je takoj zaznal sistem Domovanje nadzor kakovosti. Avtomatično je obvestil dežurnega tehnika, ki je začel z reševanjem težave. Identificiral je problematični strežnik ter spletno stran, ki je povzročala težave. V času največjega obiska je nato z ustreznimi ukrepi poskrbel, da so obiskovalci lahko dostopali do strani. Obisk se je v pol ure zmanjšal in v uri izzvenel oziroma se vrnil na povprečne vrednosti.

 
Graf prikazuje obremenjenost CPU med 20:00 in 23:00.   Graf prometa v Mbps v istem časovnem obdobju.

Izid: spletna stran je delovala tudi v izjemni situaciji


Primer lepo ponazori, kako pomemben je avtomatičen nadzor nad strežniki in hitro ukrepanje dežurnega tehnika. Za rešitev situacije je bil ključen hiter odziv obeh (pri tem naj izpostavim, da je vse potekalo po 22. uri!), saj bi preobremenjenost strežnika brez posredovanja privedla k nedelovanju ne le omenjene strani, pač pa tudi vseh ostalih na tem istem strežniku.

Sistem Domovanje nazor kakovosti je (s človeško pomočjo) poskrbel, da večina gledalcev oddaje ni niti opazila počasnejšega delovanja, težave pa smo zaznavali le kratek čas.

Kdaj deljeno gostovanje ni prava izbira?


Opisani incident seveda sproži vprašanje, kaj bi lahko naslednjič naredili še bolje. Dejstvo je, da izbira gostovanja na deljenem strežniku pomeni tudi možnost, da težave z delovanjem drugih strani vplivajo na delovanje vaše spletne strani. Na strežnikih Domovanja do tega ne prihaja pogosto prav po zaslugi nadzora nad delovanjem strežnikov.

Vseeno pa za nekatere uporabnike deljeno gostovanje ni najboljša izbira. V kolikor vaša stran pogosto povzroča preobremenitve, vam svetujemo prehod na lasten VPS strežnik. VPS strežnik vam omogoča, da so vsi sistemski viri namenjeni le vaši spletni strani. Zato se ne more zgoditi, da bi na delovanje vaše spletne strani vplivale težave drugih uporabnikov, obenem pa lahko hitreje povečamo vire namenjene vaši strani.

Pri izbiri pravega paketa gostovanja za vaše potrebe se lahko kadarkoli obrnete na ekipo Domovanja.

Informacije o ponudbi

01 77 77 866
nakup@domovanje.com

Tehnična podpora

01 77 77 888
podpora@domovanje.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana
Splošni podatki podjetja >
Spremljajte nas
  

Podprti načini plačila
Garancija zadovoljstva
Domovanje
© 1999 - 2019 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV. | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Prijavite se na e-novice:
 
Podjetjem pomagamo pri uspehu!     1. v regiji
47.000 registriranih domen
20.000 zadovoljnih naročnikov
    1.000 izdelanih spletnih strani
30 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
Zaupajo nam veliki in mali podjetniki

 
       
       
 

Podjetje Skupine Klaro
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.