Tehnična podpora   Pred nakupom
 Košarica
01 77 77 888
Delavniki 8:00 - 20:00
01 77 77 866
Delavniki 8:00 - 20:00
 
podpora@domovanje.com
Vsak dan 8:00 - 20:00
nakup@domovanje.com
Vsak dan 8:00 - 20:00
 
 

Prijavite se na naše e-novice:


Novi varnostni ukrepi za nezaželeno pošto in virus Locky

 
24.03.2016 14:00
Objavil: Tjaša

V preteklih dneh smo zaznali občutno povečanje pošiljanja zlonamernih e-poštnih sporočil. Pojav je globalne narave in se z njim borijo vsi ponudniki e-poštnih storitev.

V največ primerih gre za spam sporočila, ki vsebujejo priponko (običajno s končnico .zip ali .rar), ki vsebuje zlonamerno kodo oz. virus.

Sporočilo je še posebej težko prestreči, ker pošiljatelji spreminjajo vsebino te škodljive kode. Napadalci hkrati „ponaredijo“ elektronski naslov pošiljatelja, tako da dobite občutek, da je sporočilo prispelo z vaše domene ali morda celo z vašega lastnega poštnega naslova (t.i. „spoofing“).

O tem so poročali tako tuji kot tudi slovenski mediji:
http://www.delo.si/znanje/potrosnik/opozorila-pred-izsiljevalskim-virusom-locky.html
https://www.varninainternetu.si/2016/nevarni-izsiljevalski-virusi/

Na naših strežnikih za elektronsko pošto smo sprejeli že vrsto ukrepov, da ta sporočila zavrnemo takoj, ko prispejo na strežnik. Naši poštni strežniki dnevno zavrnejo več tisoč tovrstnih sporočil.

Tako smo na vseh strežnikih uvedli blokiranje sporočil, ki vsebujejo priponko s končnico .zip in .rar, ki vsebuje datoteko s končnico .js. Vsa takšna sporočila so blokirana in se ne dostavijo prejemniku. Pošiljatelja v tem primeru ne obveščamo, da je bilo sporočilo zablokirano.

Blokiranje sporočil je začasni ukrep, s katerim želimo preprečiti, da bi do uporabnikov naših storitev prispela sporočila, ki vsebujejo zlonamerno kodo.

Ekipa naših sistemskih administratorjev intenzivno išče vedno nove rešitve, pri tem sodelujemo tudi z našimi partnerji iz tujine. Upamo, da se bo celovita rešitev pojavila čimprej.

Do takrat vam priporočamo, da ste dodatno pozorni pri odpiranju nenavadne elektronske pošte, še posebej, če je videti, kot da bi ta prišla z vaše domene. Priponke vsebujejo škodljivo kodo, zato jih ne odpirajte!

Informacije o ponudbi

01 77 77 866
nakup@domovanje.com

Tehnična podpora

01 77 77 888
podpora@domovanje.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana
Splošni podatki podjetja >
Spremljajte nas
  

Podprti načini plačila
Garancija zadovoljstva
Domovanje
© 1999 - 2019 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV. | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Prijavite se na e-novice:
 
Podjetjem pomagamo pri uspehu!     1. v regiji
47.000 registriranih domen
20.000 zadovoljnih naročnikov
    1.000 izdelanih spletnih strani
30 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
Zaupajo nam veliki in mali podjetniki

 
       
       
 

Podjetje Skupine Klaro
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.